Joulukuinen viikonloppu Tallinnassa

Kesäisestä Viron road tripistä inspiroituneena päätettiin aika extempore bookata ystäväni Jennyn kanssa joulukuinen viikonloppu Tallinnaan. Jenny on täys newbie kylpylägeimeissä ja sain kunnian tutustuttaa häntä tähän lempimatkailumuotooni. Matkoja varatessa ei tajuttu ollenkaan, että silloinhan on Tallinnassa myös joulutori, joten päästiin samalla reissulla käymään sellaisessakin. Hyvää ruokaa, hyvää seuraa ja hyvää lillumista oli viikonlopun missio!

Laivamatkat Eckerö Linella

Vaikka tähän vuoteen osuikin jo kolmas laivamatka, minulla ei varsinaisesti ole mitään preferenssiä siitä millä laivalla seilaan. Eckerö Line valikoitui siis täysin sopivien aikataulujen ja tietenkin hinnan perusteella. En myöskään ollut huomannut etukäteen, että Eckerö käyttää Helsingissä eri satamaa kuin muut yhtiöt ja sinne julkisilla saapuminen ottaa hieman pidempään.

Matkaan lähdettiin lauantaiaamuna klo 9 ja ohjeiden mukaisesti saavuttiin terminaaliin vähän reilu tuntia ennen eli melko aikaiseksi aamuksihan se meni. Matka Tallinnaan kesti 2 tuntia 15 minuuttia. Menomatka kustansi 25 € per henkilö. Paluumatkan liput olivat muutaman euron kalliimmat.

Laiva oli vanhahkon oloinen m/s Finlandia, jossa ei todellakaan ollut riittävästi istumatiloja kaikille ja reissun ahdistavin hetki onkin se, kun joudut 500 muun suomalaisen kanssa kisata parhaista istumapaikoista, joissa sitten könötät koko matkan ettet vaan menetä paikkaasi. Ei kovin miellyttävää. Laivan kasvisvaihtoehdot saati Jennylle sopivat gluteenittomat vaihtoehdot olivat myös aika vähäisiä.

Tallinnassa meitä odotti ihana loskainen plussakeli. Onneksi hotellimme Kalev Spa sijaitsi lähellä ja kun veimme matkalaukkujamme säilytykseen saimme iloksemme jo huoneemmekin vaikka kello ei ollut vielä edes puolta päivää!

Vegan Restoran V

Hotelliin kirjautumisen ja pienen välikuoleman jälkeen lähdimme nälissämme etsimään ruokapaikkaa. Hotellilta valitsemaamme kasvisravintolaan oli lyhyt kymmenen minuutin kävelymatka läpi Tallinnan kauniin vanhankaupungin.

Vegan Restoran V on ihanan tunnelmallinen, mutta yllättävän pieni ravintola, johon halutessaan suosittelen ehdottomasti pöytävarauksen tekemistä. Meillä kävi tuuri sillä kahdesta kahden hengen walk-in asiakkaille tarkoitetusta pöydästä toinen oli juuri vapaana meitä odottamassa! Ruokailumme aikaan ovelta käännytettiin useampikin nälkäinen pois.

Jennyn harmiksi ja minun yllätykseksi myös täällä oli hieman huono gluteenittomien ruokien valikoima. Suomessa käytännössä joka paikassa saa hampurilaisen gluteenittomana, mutta täällä kahdessa eri ravintolassa asiaa kysyttäessä, kummallakaan ei ollut gluteenitonta hampurilaissämpylää.

Päädyttiin sitten hieman puolivahingossa ottamaan alkupalaksi ranskalaiset vuustolla ja savuisilla tofukuutioilla, vaikka tarjoilija ei meinannut meitä uskoa, kun se ei ollut gluteeniton annos. Minä sain siis syödä kaikki tofut annoksesta. Juomina meillä oli jotkut ihanat talon mehulimsat ja luureissa ja puhelimessa pyöri tietenkin hiihto. 😎

Pääruoaksi Jenny valitsi kahdesta gluteenittomasta annoksesta salaatin punajuurella ja fetalla. Omassa annoksessani oli bataattia, kvinoaa, tempehiä, quacamolea ja mango-kastiketta. Aika erikoinen, mutta super toimiva kombo! Molemmat annokset olivat todella maukkaita ja myös lihansyöjä ystäväni tuli oikein tyytyväiseksi.

Lounaalta jatkoimme matkaamme ihan lähistöllä sijaitsevalle joulutorille. Itse en ole mikään jouluihminen, mutta odotin innolla lämmintä glögiä, herkkuja ja kauniita kojuja. Ilma oli kostea ja kylmä ja maa täynnä vesilätäköitä, ihmisiä paikalla tietenkin liikaa, glögi ei ollut erityisen hyvää ja paikkaa, johon kuppi piti palauttaa ei meinannut löytyä millään. Yhdestäkään kojusta ei löytynyt edes hämärästi mitään ostamisen arvoista, vaikka toki harvemmin mitään hankintoja teenkään, mutta ei löydetty edes herkun herkkua, joka oltaisiin haluttu syödä. Viivyttiin ehkä vartti ja jatkettiin matkaa.

Ison joulukuusen edessä Tallinnan joulutorilla

Viime Tallinnan reissun aikaan löydettiin mahtava uusi kirpputori, Sarapuu Kirbukas, jota lähdin innoissani esittelemään Jennylle. Kierrettiin kirpputoria varmaan reilu tunti ja lopputuloksena löysin itselleni ihan kivan joulupaidan kuudella eurolla. Ei mikään menestys tällä kertaa, mutta valikoima on kyllä todella laaja ja laadukas täällä, joten edelleen suosittelen!

Kalev Spa kylpylähotelli

Kylpylähotelli Kalev Spa valikoitui meille ensisijaisesti sen lapsivapaan saunamaailman vuoksi. Itse kylpylä kuului hotellihuoneemme hintaan, mutta tästä aikuisten puolesta, joutui pulittamaan lisämaksun. Sauna Oasis puolen lippu viikonloppuna maksaa 35 €, mutta koska myös majoituimme hotellissa, saimme lipun erikoishintaan, 19 €.

Sauna Oasis oli ensivaikutelmaan vähän pieni ja ahdas ja lauantai alkuiltaan kuuluvasti monet olivat täällä aloittelemassa iltaansa alkoholiannoksin. Saunoissa tunnelma oli kuitenkin hiljainen ja rauhallinen ja mekin alettiin päästä kiinni rentoutumiseen. Paikasta löytyy viisi erilaista saunaa: perinteinen suomalainen sauna (paras ja kuumin!), suolakeidas, höyryluola, tuoksukeidas sekä trooppinen keidas, joka muistutti enemmän viidakkoa kuin saunaa ja siellä lämpötila oli vain 50 astetta.

Saunomisen jälkeen olisi tietenkin kaivannut kylmäaltaaseen pulahtamista, mutta sitä ei löytynyt Oasiksen eikä normaalin kylpylänkään puolelta. Sen sijaan K18 puolelta löytyi ihan hauska kylmä suihku, johon lopulta uskaltauduttiin. Kylpylässä oli myös hyvä valikoima lämpimiä porealtaita ja myös ihana japanilainen kylpy, jossa veden lämpötila on huikea 40 astetta. Ihanaa oli myös se, että koko tila oli mukavan lämmin eikä missään tarvinnut värjötellä. Kävimme myös tavallisen kylpylän puolella pistäytymässä ja sekin oli oikein viihtyisä: useampi liukumäki, iso allas, paljon hierovia vesisuihkuja ja ihana virta. Sekä kaksi ihan liian kylmää saunaa, jossa ei ollut edes kiuasta. 😅

Oasikseen kuului vielä yläkerrasta löytyvä rentoutumistila, jossa oli aurinkotuoleja, muita istuinpaikkoja ja baari. Istuskeltiin täällä hetken ja juotiin viinilaseista kokista, tehtiin kasvonaamiot ja luettiin vähän kirjaa. Televisiossa pyöri takkatuli ja soi joululaulut.

K18 puoli oli kyllä ehdottomasti pienen lisämaksun arvoinen ja muutenkin nautimme kylpylästä, lillumisesta ja saunomisesta kovasti! ❤

Hieman punaviiniä hotellin alakerran ravintolassa
Paita löytyi tältä reissulta kirpparilta

Reilun kolmen tunnin rusinaksi rypistymisen jälkeen nämä mummelit eivät jaksaneet muuta kuin suunnata hotellin alakerran ravintolaan illalliselle. Tsempattiin kuitenkin sen verran, että jaksettiin vähän laittautua!

Ruokapaikan päätöstä ei onneksi tarvinnut katua yhtään sillä ruoka oli erittäin hyvää! Allee Restoran oli vain harmillisen autio… Jenny söi himoitsemansa hampurilaisaterian ilman sämpylää, sillä sitä ei täältäkään gluteenisena löytynyt. Minä söin jo toista kertaa vegaanista ruokaa tällä reissulla ja lautaselle valikoitui todella herkullinen pasta sienillä ja tryffelillä. Mahat täynnä ja hemmoteltuina oli ihana sujahtaa hotellin valkoisiin lakanoihin!

Moderni hotellihuoneemme Kalev Spassa, josta myös hienot näkymät viereiseen puistoon
Huoneemme oli todella siisti ja moderni. Kylpytakeista plussaa!

Sunnuntaina heräilimme hyvissä ajoin, jotta ehdimme lyhyelle aamu-uinnille kylpylän puolelle. Vesi oli ihanan virkistävää ja oli mukava herätellä kehoa pienellä liikkeellä. Aamulla tavallisen kylpylän puolella oli auki vain yksi sauna, mutta se oli sentään mukavan lämmin.

Uinnin jälkeen suunnattiin tietenkin toiseen lempijuttuuni – hotelliaamiaiselle! Väkeä oli runsaasti, mutta homma sujui suhteellisen jouhevasti. Kalev Span aamupala oli pikemminkin kuin brunssi ja aamiaiselta löytyi todella kattava määrä erilaisia ruokaisia salaatteja. Tämän lisäksi erityisesti jälkiruokapuoli teki ihan hyvän vaikutuksen, vaikken siinä kohtaa enää jaksanutkaan mitään. Jennyn kohdalla jälleen gluteeniton tarjonta oli hieman heikkoa… Leipää löytyi totta kai, mutta esimerkiksi pannukakkuja ei saanut gluteenittomana edes pyytämällä.

Kalev Spa aamiainen, joka oli melkeinpä brunssi

Yhden yön majoittumisemme Kalev Spassa aamiaisineen kustansi yhteensä 132 €. Laivamatkat, saunamaailmamaksut, parit boltit ja syömiset huomioituna viikonloppureissun kustannus oli alle 200 € per perse. Ihanaa hemmottelua ihan kohtuulliseen hintaan.

Kalev Spa oli varmaan neljäs kylpyläkokemukseni Tallinnassa ja se meni kyllä ihan kärkipäähän! Loistava sijainti vanhankaupungin ja sataman vieressä teki reissusta helpon ilman autoa, hotellihuone oli moderni ja siisti, ja kylpylän K18 osasto mahdollisti ihanan rauhallisen rentoutumisen. Jatkoon!

Jätä kommentti

2 vastausta artikkeliin “Joulukuinen viikonloppu Tallinnassa”

  1. Jenny avatar
    Jenny

    Heiii olin unohtanut miten hyvää tuo vuusto oli noissa ranuissa 🤤😮‍💨 melkein saan maun kielen päälle 😜 kiitos reissun ikuistamisesta tekstiksi ja kuviksi 💖✨

    Tykkää

    1. Laura Saaranluoma avatar

      Ah, sanoppa! Mäki pääsin uudestaan makumatkalle tätä kirjoittaessa! 🥰

      Tykkää

Lisää luettavaa:

A WordPress.com Website.